zondag 19 augustus 2012

GA OP ZOEK NAAR JE KERNKWALITEITEN

'VERANDER DE WERELD EN BEGIN BIJ JEZELF!

In deze tijden van crisis, ook op de arbeidsmarkt, bij het zoeken naar een baan, bij het vinden van een andere baan is het des te belangrijker dat je zicht hebt op je kernkwaliteiten, je valkuilen, je uitdagingen en je allergieën, zodat je je beter kunt onderscheiden temidden van alle anderen.
Zoek de antwoorden op de volgende vragen:

1. Waar ben je goed in, wat is zijn jouw kwaliteiten?
Bijvoorbeeld je bent daadkrachtig (1)of een heel harde werker (2)

2. Wat zijn je valkuilen?
De valkuil is een overdrijving, een teveel van het goede van je kwaliteit. In het geval van (1) kan een valkuil zijn: drammerigheid, je mening doordrukken. In geval van (2) dat je je grenzen niet kent en deze dus goed in de gaten moet houden om bv burnout te voorkomen.

3. Wat is zijn jouw uitdagingen?
In het geval van (1) minder drammerig overkomen, meer openstaan voor anderen, meer geduld. Bij (2)is de uitdaging om je eigen grenzen heel goed in de gaten te houden en dus minder hard te werken.

4. Wat zijn jouw allergieën?
Over het algemeen blijken wij allergisch te zijn voor het teveel van onze uitdaging, vooral als we deze eigenschap bij anderen terugzien!
In het geval van (1)heb je bijvoorbeeld een hekel aan mensen die passief zijn ben je allergisch voor mensen die over zich heen laten lopen, .Bij (2)ben je allergisch voor mensen die de kantjes er vanaf lopen, die liever lui dan moe zijn.

TIP:
- Vind de balans tussen je kernkwaliteit en je uitdaging!
Vraag jezelf eens af hoe het komt dat je allergisch bent voor sommige mensen, wat doen ze wat jou niet zint? Dat is waarschijnlijk het teveel van jouw uitdaging. Van jouw uitdaging kun je teruggaan naar je valkuil en je kernkwaliteit. Ontdek dus ook jouw kernkwaliteit aan de hand van jouw allergieën bij anderen.
- Vraag aan bekenden, vrienden, goede collega's wat zij vinden van jouw kernkwaliteiten en valkuilen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Naam:
Adres:
Woonplaats:
Postcode:
Geboortedatum:
Emailadres:
Mobiel nummer:
Vast tel.nummer
Motivatie: